Antena Căutare

UEFA a cerut rezolutia procurorilor in cazul Craiovei

Juristii de la Nyon au obtinut la inceputul saptamanii documentele de urmarire penala intocmite impotriva ”lotului Sandu”. Nasu' solicitase deja sprijin in Elvetia. Variante: fie seful FRF va fi suspendat din Comitetul Executiv UEFA, fie, mai probabil, oamenii lui Platini vor ameninta Romania cu scoaterea din toate competitiile, spre a-l sprijini pe Sandu.

Varianta 1. Aparare pentru Sandu: "Va scoatem din toate competitiile"

Finalizata pe 13 octombrie 2011, Rezolutia DNA a intrat in posesia forului continental la inceputul acestei saptamani, dupa ce si presa din Romania a semnalat ca seful federatiei e citat la audieri in "cazul Craiova". Ce urmeaza sa se intample cu aceasta poveste?
Prima varianta, cea mai probabila, e aceea ca UEFA se intereseaza in amanunt de situatie pentru a-i sari in ajutor lui Mircea Sandu, care are o pozitie solida la Nyon. Inclusiv in relatiile directe cu Michel Platini. In functie de mersul anchetei, UEFA ar putea interveni in forta amenintand cu scoaterea din competitiile europene pentru echipele nationale si cluburile romanesti, pe considerentul interventiei neautorizate a anchetatorilor in chestiuni pur sportive.

Asa a procedat in urma cu circa 3 ani si in Polonia, unde fostul presedinte Michal Listkiewicz a fost suspendat o perioada din cauza scandalurilor de coruptie. Singurul caz in care UEFA a mers insa pana la capat, trecand dincolo de etapa avertismentelor si a suspendarilor temporare, fara repercusiuni, s-a petrecut in '92, cand, pe considerente politice, fosta Iugoslavie, aflata in razboi, a fost exclusa de la Euro.


Varianta 2. Nasu' tras pe linie moarta

A doua posibilitate e aceea ca UEFA, luand act de evenimentele de la Bucuresti, sa puna in discutie suspendarea lui Mircea Sandu din postul pe care-l ocupa in Comitetul Executiv de la Nyon. Asta ar insemna ca Nasu' sa nu mai participe la sedintele Comitetului Executiv UEFA pana cand institutiile din Romania se vor pronunta in ancheta deschisa de DNA.

E insa o varianta mai putin plauzibila, reactia de acum a UEFA venind practic dupa ce insusi Mircea Sandu a trimis recent in Elvetia o informare despre mersul evenimentelor in "dosarul Craiova", solicitand, indirect, sustinerea prietenilor din Tara Cantoanelor.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

VIDEO! Jucatorii Stelei, injurati de fani pe aeroportul Otopeni... Citroen castiga al saptelea titlu mondial la constructori in WRC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x