Antena Căutare

UEFA a oficializat calendarul turneului final al C.E. de fotbal din 2012

UEFA a oficializat calendarul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012, care va avea loc in perioada 8 iunie-1 iulie, in Polonia si Ucraina.

Astfel, Comitetul Executiv al forului continental de la Minsk a desemnat opt stadioane, cate patru in fiecare tara, sa gazduiasca meciurile de la Euro 2012.

"In Polonia, Wroclaw si Poznan vor gazdui trei partide din grupe, in timp ce Gdansk va organiza trei meciuri si un sfert de finala. Capitala Varsovia va gazdui trei jocuri din faza grupelor: meciul de deschidere cu echipa Poloniei (grupa A), un sfert de finala si o semifinala", se arata in comunicatul publicat de UEFA, in care se mai precizeaza ca nationala Poloniei va disputa al doilea sau meci tot la Varsovia, iar al treilea la Wroclaw.

"In Ucraina, Harkov si Lvov vor gazdui cate trei meciuri din grupe, in timp ce Donetk va organiza trei jocuri din grupe, un sfert de finala si o semifinala. La Kiev vor avea loc trei partide din grupe, un sfert de finala si finala. Echipa Ucrainei va disputa primul sau meci din grupa D la Kiev, iar celelalte doua, la Donetk", potrivit UEFA.

In Polonia, primul dintre cele patru stadioane a fost inaugurat pe 20 septembrie la Poznan, cel din Gdansk va fi terminat la inceputul anului viitor, iar noul stadion national din Varsovia va fi finalizat in luna iunie 2011. La Wroclaw, "sunt intarzieri, insa s-au facut si progrese notabile", a mai precizat UEFA.

In Ucraina, arenele din Donetk si din Harkov sunt terminate. In schimb, reconstructia vechiului stadion olimpic din Kiev va trebui terminata in iunie 2011, iar in cazul orasului Lvov, responsabilii UEFA sunt "increzatori" ca acest stadion va fi gata in vara viitoare.

Meciurile din primele doua etape ale fazei grupelor vor avea loc la 18:00 si 20:45, ora Europei Centrale, apoi toate de la 20:45 ora Europei Centrale incepand cu a treia etapa a fazei grupelor. Tragerea la sorti a grupelor va fi efectuata pe 2 decembrie 2011.

Jurnalul.ro

Derby de Romania, Dinamo - Steaua, se va disputa sambata, 16 octombrie, ora 20:00... Europa League: Din 2012, castigatoarele cupelor din cele mai tari 6 campionate vor juca direct in grupe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x