UEFA a propus mai multe variante ca FC Sion sa fie admisa in Liga Europa

Cei de la UEFA au raspuns solicitarii venite din partea Tribunalului Cantonal din Vaudois, care a cerut forului european reintegrarea echipei FC Sion in grupele Ligii Europa.

"Dupa o analiza detaliata a regulamentelor, Departamentul de competitii al UEFA a prezentat citeva scenarii posibile privind reintegrarea clubului in competitie fara a inlocui pe Celtic FC, care s-a calificat dupa deciziile Comisiei de Control si Disciplina si a celei de Apel.

Prima varianta presupune anularea tuturor meciurilor disputate in grupa I a Ligii Europa, iar un set nou de meciuri sa se joace intr-o grupa de cinci echipe, urmand regulile din faza grupelor fostei Cupe a UEFA in care echipele joaca una impotriva celeilalte pe teren propriu sau in deplasare, intr-o singura mansa. Aceste meciuri s-ar putea disputa intre 24 noiembrie si 22 decembrie", se arata in comunicatul UEFA.

"A doua varianta presupune integrarea echipei FC Sion in Grupa I ca si a cincea echipa, dar rezultatele si punctele din meciurile deja disputate sa ramina. Opt noi meciuri vor trebui jucate incepind cu finalul lunii noiembrie si terminind in februarie 2012. Cea mai plauzibila varianta in cazul unei reintegrari tirzii, ar presupune ca FC Sion sa evolueze direct in faza 16-imilor de finala, dupa ce va disputa un play-off", a mentionat UEFA.

FC Sion nu a respectat o interdictie in ceea ce priveste achizitionarea de jucatori, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competitie organizata de UEFA. Forul european a hotarat ca in locul FC Sion sa participe in Liga Europa formatia Celtic Glasgow.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri