Antena Căutare

UEFA ancheteaza violentele si scandarile rasiste de la meciul de tineret Serbia - Anglia

UEFA a anuntat ca deschide o procedura disciplinara dupa incidentele de la meciul de tineret Serbia-Anglia, din mansa retur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013. Meciul s-a incheiat cu o incaierare generala si scandari rasiste la adresa jucatorilor de culoare din nationala engleza.  

Ministrul englez al Sporturilor, Hugh Robertson, a cerut oficial UEFA sa sanctioneze sever Serbia pentru insultele rasiste pe care fanii le-au adresat jucatorilor din nationala Albionului, la meciul retur din barajul de calificare la Campionatului European de tineret, disputat, marti, la Krusevac.

"Rasismul este inacceptabil sub toate formele sale si trebuie eradicat", a spus Robertson, precizand ca asteapta "sanctiuni severe impotriva celor gasiti vinovati de manifestari rasite" din partea oficialilor UEFA.
Si premierul David Cameron a cerut UEFA sa reactioneze cu putere dupa incidentele de la Krusevac. Potrivit purtatorului sau de cuvant, Cameron s-a aratat "consternat" cand s-au auzit din tribune strigate care imitau sunetele maimutelor la adresa jucatorilor englezi de culoare, dar si de altercatiile de la finalul meciului.

Ministrul sarb al Sporturilor, Alisa Marici, a condamnat ferm, miercuri, provocarile si insuletele rasiste la adresa jucatorilor din nationala Angliei in meciul cu Serbia din barajul CE de tineret, in timp ce federatia de la Belgrad neaga faptul că ar fi avut loc manifestari rasiste la Krusevac.

"Din nefericire, in cel de-al patrulea minut al prelungirilor, dupa golul marcat de oaspeti, scene regretabile au putut fi vazute pe teren. In timp ce majoritatea jucatorilor englezi celebra marcarea golului, fotbalistul cu numarul 3, Danny Rose, a avut un comportament nepotrivit, nesportiv si vulgar la adresa spectatorilor aflati in tribunele stadionului din Krusevac, iar arbitrul i-a aratat cartonasul rosu. Acesta a fost momentul inceperii incidentelor, care apoi au luat amploare. Insa a face o legatura intre aceste incidente - o incaierare intre membrii celor doua echipe - si rasism nu are nicio acoperire si noi considersm drept rauvoitoare o astfel de interpretare", a declarat Federatia Sportiva din Serbia.

Danny Rose, fotbalistul cel mai vizat de strigatele suporterilor a fost eliminat dupa ce a degajat nervos balonul. Arbitrul i-a aratat cartonasul rosu, desi echipele se indreptau catre vestiare deja. Fotbalistii englezi au fost atacati cu obiecte aruncate din tribune, iar sunetele care imita maimutele i-au insotit pana la iesirea de pe teren.

Victor Piturca vine la GSP TV, de la 16.00, la "Versus"!!!... Bomba in lumea automobilismului! Pilotul Kimi Raikkonen a fost rapit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x