Antena Căutare

Un nou scandal in fotbalul italian: 17 noi arestari, printre retinuti Cristiano Doni si Luigi Sartor

17 persoane, printre care fostul international italian si capitan al celor de la Atalanta, Cristiano Doni au fost arestati luni dimineata, fiind acuzati de trucarea unor partide pentru a facilita castiguri mafiei pariurilor.


Agentia italiana ANSA si Gazzetta dello Sport au dezvaluit ca ancheta priveste mai multe partide din ultimele sezoane din Serie B, in trei dintre ele fiind implicata chiar Atalanta, dar si trei meciuri din stagiunea trecuta din Serie A, Brescia-Bari (2-0, 6 februarie 2011), Brescia-Lecce (2-2, 27 februarie 2011) si Napoli-Sampdoria (4-0, 30 ianuarie 2011).

Alaturi de Doni au mai fost retinuti Luigi Sartor (fost jucator la Inter Milano, AS Roma si Juventus), Alessandro Zamperini (fost jucator in Serie B) si doi fotbalisti inca in activitate, Carlo Gervasoni (Piacenza) si Filippo Carobbio (Spezia).

Anchetatorii au spus ca reteaua din care faceau parte cei retinuti are ramificatii in mai multe zone ale lumii, conducerea organizatiei aflandu-se in Singapore.

„Avem de-a face cu o organizatie internationala si am avut nevoie de ajutorul politiei din Croatia, Germania, Finlanda si Ungaria", a declarat Roberto Di Martino, procurorul-sef din Cremona, in cadrul unei conferinte de presa sustinute luni la pranz. Magistratul nu a confirmat insa zvonurile ca mai multi dintre cei retinuti ar fi cetateni din Europa de Est.

In luna iunie a acestui an, 16 persoane au fost arestate de procurorii din Cremona pentru implicarea in trucarea de rezultate a unor meciuri din ligile inferioare din Italia, printre cei retinuti aflandu-se si Cristiano Doni, dar si fostul golgheter din Serie A, Giuseppe Signori.

Ca urmare a acestui caz, in luna august, Doni a primit o suspendare de 3 ani si jumatate, iar Atalanta o penalizare de 6 puncte in actuala editie din Serie A.

Procurorul Federatiei Italiene, Stefano Palazzi, cel care a condus ancheta din vara, a solicitat sa primeasca noul dosar in care a fost arestat Cristiano Doni pentru a incepe o investigatie proprie.

FRF a devansat cu trei zile perioada de transferuri din Romania... Neymar catre Pep Guardiola: "Ia-ma la Barcelona!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x