Antena Căutare

Aniversare "neagra": Universitatea Craiova a implinit 64 de ani de existenta

Pe 5 septembrie, Universitatea Craiova a implinit 64 de ani de existenta. Din pacate, aniversarea a fost una “neagra”. Dupa sase decenii in care au scris istorie pe gazon, cucerind patru campionate si sase cupe ale Romaniei, oltenii traiesc din amintiri. Stadionul “Ion Oblemenco” este in paragina, iar “Stiinta” mai exista doar in sufletele fanilor. Din pacate, insa, pentru Federatia Romana de Fotbal, sentimentele nu fac doua parale.

Istoria nu se sterge cu o semnatura! A trecut mai mult de un an de la dezafilierea Universitatii Craiova, echipa de suflet a Olteniei, iar Adrian Mititelu isi cauta in continuare dreptatea. Daca, cine stie, a avut vreodata dreptate. “Statul de drept are probleme mari, legea functioneaza doar pentru unii, la un an si doua luni dupa infractiuni statul roman ii lasa pe oameni sa-si faca de cap”, spune fostul patron de club. In zadar. Lege, stat de drept, infractiuni. Fotbal, mai putin. De fapt, deloc.

Vorbele nu-I incalzesc pe fani. De peste un an, asteapta cu sufletul la gura momentul in care “Stiinta” va reveni pe gazon. Cu orice jucatori, cu orice buget, cu orice conducere, numai sa fie. Pentru ca simbolurile nu se pierd.

Si nici gloria. Iar gloria Craiovei a fost adusa de nume ca Ion Oblemenco (apropo, nu va e dor de un meci pe Oblemenco?), Ilie Balaci, Sorin Cartu sau Aurica Beldeanu.

Acum, “Stiinta” nu mai exista pe harta fotbalului romanesc, iar stadionul este in paragina. Pentru fani, e o priveliste sinistra. Culmea, monstrii sacri ai Universitatii inghit in sec. Si in tacere. Lupta pentru Craiova a devenit o lupta a intereselor. Si, chiar daca fanii continua sa iasa in strada, cerandu-si echipa inapoi, situatia pare a nu-si gasi o rezolvare.

Chiar si asa, ingropata sub un morman de acte si decizii, "Stiinta" a ramas vie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările



oltenia-sport.ro Barcelona face referendum: Camp Nou, renovat sau refacut din temelii? ... Un ciclist pasionat de sporturi extreme face senzatie pe strazile din San Francisco!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x