Antena Căutare

Unul dintre supravietuitorii infernului de la Jocurile Olimpice de la Munchen este de origine romana

Desi sunt vestitor de pace, Jocurile Olimpice au fost in trecut si tinta violentelor. Unul dintre supravietuitorii Olimpiadei de la Munchen din 1972 este un sportiv israelian de origine romana, care nu poate uita prin ce a trecut cand gruparea palestiniana „Septembrie negru” i-a executat 11 dintre colegi.

Henry Herscovici are o poveste de viata mai ceva ca un scenariu de film. In 1972, sportivul a purtat steagul Israelului la Olimpiada si a avut cosmaruri pe toata perioada competitiilor sportive. Israelianul de origine romana visa ca va fi impuscat pentru purta Steaua lui David pe german. Din nefericire, visele lui negre au devenit realitate.

Unsprezece sportivi din delegatia Israelului au fost ucisi cu brutalitate de gruparea palestiniana „Septembrie negru”, care a revendicat ulterior atentatul.

La 40 de ani de la tragedie, Henry Herscovici mai are un singur regret: faptul ca sunt prea putini cei care isi amintesc ce s-a intamplat la Jocurile Olimpice de la Munchen.

Mircea Sandu nu va mai candida la alegerile din 2014 pentru sefia FRF... Fostul dinamovist, Adrian Cristea, e dorit la Steaua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x