Antena Căutare

Vezi declaratiile in scris date la DNA de Sandu, Dragomir si Avram!

In paralel cu dosarele "Mita in elicopter" (Vasile Avram-Sorin Ţerbea) si "Mita pentru licentiere" (Dumitru Dragomir-Marian Iancu), DNA ancheteaza si cazul declansat in urma declaratiilor publice facute la inceputul lunii iulie 2011 de presedintele FRF, Mircea Sandu, potrivit careia "Iancu era pregatit sa dea 1,5 milioane de uro la Liga si 500.000 de euro la arbitri".

Patronul Stelei, Gigi Becali, a detaliat: "Nu putea nici daca dadea cinci milioane la arbitri, nu 500.000, sa obtina ceva. Nu avea cui sa dea. Vasile Avram e baiat destept. Mie mi-a spus Vasile Avram - eu jur ca asa e si n-are rost sa mint - la nunta la nepotul meu, Chiacu. Vasile Avram mi-a zis, si probabil el i-a spus si lui Mircea Sandu, ca cineva mare de la Liga l-a pus fata in fata cu un patron de echipa mare, cu sanse la titlu, si i-a promis ca daca il ajuta... Suma nu mi-a spus-o. Daca recunoaste Avram, bine, daca nu, cand ma intalnesc cu el, ii zic ca e vagabond. Jur pe ce am eu mai sfant ca astea au fost vorbele lui Avram".

Mai jos puteti citi declaratiile oferite in scris, in fata procurorilor anticoruptie, de presedintele FRF, Mircea Sandu, de seful LPF, Dumitru Dragomir, si de fostul conducator al arbitrilor, Vasile Avram.

Primul a fost anchetat Vasile Avram, pe 6 iulie: "In urma cu aproximativ doua saptamani am participat la nunta fotbalistului Chiacu, la palatul Stirbei. Cu aceasta ocazie am purtat o discutie cu Gheorghe Becali, discutie ce a avut ca subiect probleme de fotbal, arbitraj, cluburi, jucatori, antrenori, etc. Nu am afirmat fata de acesta ca o persoana importanta din cadrul LPF mi-a prezentat vreun conducator de club, care ar fi fost dispus sa ofere suma de doua milioane de euro in scopul facilitarii castigarii titlului de campioana a Ligii 1.
CRED CA NUMITUL GHEORGHE BECALI A FACUT ACESTE AFIRMAŢII INTRUCIT DORESTE INLATURAREA NUMITULUI DUMITRU DRAGOMIR DE LA CONDUCEREA LPF. Niciodata nu am fost contactat de conducatori sau de alte persoane din conducerea cluburilor de fotbal in scopul facilitarii castigari unor jocuri in schimbul unor sume de bani.
Nu am cunostinta de vreun arbitru sa fi fost ofertat cu sume de bani sau alte foloase pentru a favoriza vreuna dintre echipele pe care le arbitra. Nu am avut nici o discutie cu presedintele Mircea Sandu legat de suma de doua milioane de euro pe care numitul Marian Iancu sa o fi oferit pentru ca echipa FC Timisoara sa castige campionatul 2010/2011".

A urmat Mircea Sandu, pe 7 iulie. Seful FRF a declarat: "In legatura cu faptul ca numitul Marian Iancu ar fi oferit 1,5 milioane de euro pentru LPF si 500.000 de euro pentru CCA in scopul castigarii campionatului Ligii 1 arat ca acest lucru l-am auzit la lansarea uni sponsor la un una dintre Galele Fotbalului Romanesc de sfarsit de an, cu trei-patru ani in urma.
Mentionez ca la momentul aratat mai sus Vasile Avram nu era presedintele CCA si afirmatia mea privitoare la suma de bani oferita - propusa - nu are legatura cu aspectele declarate in presa de Vasile Avram, conform carora o persoana din cadrul LPF l-ar fi pus fata-n fata cu patronul unei echipe de fotbal ce lupta pentru castigarea titlului de campioana in sezonul 2010/2011 si care s-ar fi aratat dispus sa ofere o suma de bani pentru castigarea titlul".

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat abia pe 6 septembrie: "In legatura cu afirmatiile lui Vasile Avram, potrivit carora un presedinte i-ar fi oferit suma de doua milioane de euro pentru a-l sprijini prin intermediul arbitrilor sa castige campionatul 2010/2011 arat ca nu cunosc nimic privitor la discutia dintre Vasile Avram si Gheorghe Becali. Nu cred ca s-a oferit o astfel de suma de catre vreun conducator de club din Liga 1".

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Milan asteapta de la Mos Craciun un inlocuitor pentru Cassano... CFR Cluj - Dinamo 2-3 \ Cainii castiga in prelungiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x