Antena Căutare

VIDEO: 29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0, ultima finală de cupă europeană pentru o echipă din România!

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. În fiecare lună mai, fotbalul românesc sărbătorește, pe data de 7, aurul Stelei de la Sevilla din 1986. Tot în luna mai, dar pe 24, fotbalul din România își amintește și de ”argintul” de pe Nou Camp din 1989. În urmă cu 29 de ani, Steaua lui Anghel Iordănescu pierdea ultimul act al Cupei Campionilor Europeni, scor 0-4, cu marele AC Milan.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Pe 24 mai 1989, Steaua București evolua în ultima finală de cupă europeana pentru o echipă de fotbal din România. Roș-albaștrii erau depășiți categoric, scor 4-0, de către marele AC Milan în Cupa Campionilor. Partida s-a jucat pe Camp Nou, în fața a 97.000 de spectatori.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Antrenați de cuplul Anghel Iordănescu - Țiți Du­mi­triu steliștii au avut un parcurs excepțional până la ultimul act de pe Camp Nou din Bar­celona. Rând pe rând, Sparta Praga (5-1 şi 2-2), Spartak Moscova (3-0 şi 2-1), IFK Goteborg (0-1 şi 5-1) și Gala­ta­saray Istanbul (4-0 şi 1-1) s-au înclinat în fața echipei din Ghencea care se baza pe o tripletă de vis: Hagi-Lăcătuș-Pițurcă.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Împreună, cei trei au marcat 22 de goluri marcate în cele opt confruntări de dinaintea finalei cu AC Milan. În finală, niciunul din ei nu a avut replică în fața unei triplete și mai mari: Ruud Gullit - Frank Rijkaard - Marco van Basten.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Într-un meci arbitrat de Karl-Heinz Tritschler, din Germania, Iordănescu și Du­mitriu au aliniat următorul ”11”: Silviu Lung - Dan Petrescu, Adrian Bum­bescu, Ştefan Iovan, Nicolae Un­gureanu - Tudorel Stoica, Daniel Mi­nea, Iosif Rotariu ('46 Gavril Balint), Gheorghe Hagi - Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Dincolo, Arrigo Sacchi a răspuns cu Giovanni Galli - Mauro Tassotti, Alessandro Costacurta (74' Filippo Galli), Franco Baresi, Paolo Maldini - Angelo Colombo, Frank Rijkaard, Carlo Ancelotti, Roberto Donadoni - Ruud Gullit (60' Pietro Paolo Virdis), Marco Van Basten.

29 de ani de la AC Milan - Steaua 4-0. Finala de pe Camp Nou nu a avut istoric. Ruud Gullit ('18, '38) şi Van Basten ('28, '46) au rezolvat soarta trofeului încă din prima repriză. Milan ajungea atunci la a 3-a Cupă a Campionilor din istorie.

Despre finala din 1989, Marco Van Basten spun că a fost cea mai frumoasa amintire a carierei: ”Incă mă emoționez când îmi aduc aminte de acel moment. Am jucat pe Camp Nou cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasă amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu arena plina de fani ai Milanului, cu goluri, cu obținerea unui trofeu așteptat de 20 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toți a fost o finală excepțională”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cupa Campionilor (stagiunea 1988-1989): s-a desfasurat intre 8 septembrie 1988 si 24 mai 1989. Au luat parte 31 de echipe.

Gigi Becali, aproape de o decizie radicală după ce a pierdut marca ”Steaua”: renunță la FCSB și preia altă echipă: ”Am v... Biletul Zilei 24.05.2018. Trei dueluri spectacol de azi ne aduc profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x