Căutare Live

VIDEO! Asculta cum urla la 15.000 RPM noul motor Mercedes F1 de 1.6 litri Turbo

De anul viitor, Formula 1 intra in "era" Turbo si downsizing-ului. Inginerii se afla deja in focurile schimbarii. Iar, pentru a ne pregati urechile, Mercedes AMG a inregistrat "vocea" prototipului de motor, de 1.6 litri Turbo, si a suprapus-o pe un tur de circuit virtual la Monza.

Adio aspirat, Hello Turbo! Universul F1 se va schimba dramatic in 2014. Daca in ultimii ani regulamentul "Marelui Circ" a suferit modificari majore la capitolele aerodinamica, pneuri, recuperarea energiei la franare (KERS), etc., sezonul viitor redeschide capitolul Turbo, incheiat in anii '80 din cauza pericolului de a transforma monoposturile in avioane (se ajunsese la puteri de peste 1.000 CP). Dar marcheaza si intrarea in "era" downsizing-ului, cilindreea fiind redusa de la 2.400 cmc, la 1.600 cmc, iar numarul pistoanelor scazand de la V8, la V6.

Prin urmare, chiar daca ne aflam pe la jumatatea sezonului F1 2013, iar Vettel (172 puncte), Raikkonen (134 puncte), Alonso (133 puncte) si Hamilton (124 puncte) se bat interesant pentru titlu, inginerii s-au apucat deja sa pregateasca marea schimbare. Iar pentru a-si face si fanii o idee despre ceea ce va urma, cei de la Mercedes AMG Petronas au postat de YouTube o inregistrare a protototipului de motor V6 Turbo, de 1.6 litri, care "canta" la 15.000 rpm pe circuitul de la Monza.

Leonard Doroftei, implicat intr-un ACCIDENT rutier!... Neymar si Messi, la primul meci impreuna in tricoul Barcelonei! Catalanii au spulberat pe Santos cu 8-0!...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri