Antena Căutare

VIDEO! Battiston l-a iertat, de complezenta, pe Schumacher

La aproape 30 de ani de la accidentarea suferita in semifinalele mondialului din Spania, fundasul francez l-a iertat pe portarul german.

Semifinala dintre Franta si Germania de la Campionatul Mondial din 1982 este una dintre cele mai frumoase partide ale unui turneu final. Totusi, meciul respectiv a ramas in istorie nu doar prin rasturnarile spectaculoase de scor, dar si printr-un act de o barbarie ingrozitoare.

In minutul 60 al timpului regulamentar, dupa ce Littbarski deschisese scorul iar Platini egalase din penalti, portarul Harald Schumacher a avut o intrare criminala la Patrick Battiston, cel care scapase singur spre poarta germana. Faza a fost de un cinism incredibil, comparabil cu hentul lui Suarez din finalul prelungirilor sfertului Ghana Uruguay din 2010.

Curios este faptul ca in ciuda faptului ca francezul a iesit pe targa inconstient, arbitrul olandez Charles Corver nu l-a eliminat pe Schumacher.

La 30 de ani de la semifinala, portarul RFG-ului si-a cerut scuze iar Battiston le-a acceptat, de complezenta.

„As fi ridicol sa spun ca nu pot sa-i accept scuzele dupa atata timp. Daca voi vreti, il iert. Sunt 30 de ani de atunci. A fost o faza de joc, s-a terminat nu stim daca a fost sau nu intentionat" a spus fostul fundas francez.

Vezi, mai jos, intrarea lui Schumacher la Battiston!



Foto: sportige.com

Arsenal si Manchester City, amical in China... Trei echipe din Anglia se bat pe Mirallas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x