Antena Căutare

VIDEO! Tricourile oficiale ale echipelor calificate la Euro 2012 contin substante toxice

Mai este o zi pana la Europenele de fotbal si au aparut deja primele probleme. Tricourile oficiale ale mai multor echipe care vor juca la campionatul din Polonia si Ucraina ar contine substante toxice puternice.

Biroul European al Asociatiilor pentru Protectia Consumatorilor a realizat teste de laborator pe 9 tricouri oficiale de la Euro 2012 si au descoperit substante care ar putea fi periculoase pentru cei care le poarta.

Echipamentele vizate sunt cele ale echipelor Portugaliei, Olandei, Spaniei, Germaniei, Ucrainei, Rusiei, Italiei si Frantei.

Analizele au aratat ca in tesatura se gaseste nichel sau plumb in cantitati ce depasesc limita legala, in special pe cea prevazuta de normele de siguranta pentru copii.

Spre exemplu, plumbul provoaca alergii, iar substanta organotin poate vatama sistemul nervos.

In plus, producatorul tricourilor pentru echipa Poloniei au exagerat cu o substanta care ajuta la eliminarea mirosului de transpiratie. Astfel, cei de la protectia consumatorilor europeni cer ca acestea sa fie scoase de pe piata.

Biroul European al Asociatiilor pentru Protectia Consumatorilor recomanda ca tricourile sa fie spalate cat mai des si sa nu fie purtate direct pe piele.

EURO 2012: Fara vuvuzela, dar cu zozulita!... Steaua Bucuresti implineste 65 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x