Antena Căutare

Zambia e prima semifinalista a Cupei Africii pe Natiuni

Jucatorii lui Herve Renard au dispus de Sudan cu 3-0 in primul sfert de finala al competitiei desfasurate in Guineea Ecuatoriala si Gabon.

Fotbalul este uneori nedrept, in special la turneele finale. La Campionatul Mondial din 2006, sferturile au programat 3 partide tari si una total dezechilibrata.

Astfel, microbistii au putut vedea Germania - Argentina, Anglia - Portugalia, Brazilia - Franta, dar si un execrabil Italia - Ucraina in care cei din peninsula porneau favoriti certi.

Asa s-a intamplat si la Cupa Africii pe Natiuni din acest an. Primul sfert de finala s-a desfasurat intre Zambia si Sudan, in timp ce al treilea va opune doua forte ale continetului negru: Ghana si Tunisia.

Cu siguranta ca Herve Renard nu se astepta sa ajuga cu Zambia in semifinala, dar nici victoria cu Senegal din debutul competitiei nu era planificata. Asa ca nu putea refuza cadoul de a intalni Sudanul in primul meci din faza eliminatorie.

Cei echipati in portocaliu cu verde si-au facut singuri meciul usor. Sunzu a deschis scorul in minutul 15, dupa o centrare a lui Kalaba si o greseala de apreciere a portarului Akram El Hadi Salem.

Dupa pauza, capitanul Christopher Katongo a dublat avantajul zambienilor, transformand, din doua incercari, un penalty obtinut de Kalaba. La aceeasi faza Ali Idris de la Sudan a primit fost eliminat.

Tabela a fost inchisa de Chamanga cu un sut cu efect la coltul lung din marginea careului de 16 metri.

3-0 si Zambia va intalni in semifinale invingatoarea din sfertur ce le va opune pe Ghana si Tunisia.

Foto: Intact Images / EPA

Cupa Europeana a Natiunilor la rugby: Romania - Portugalia 15 - 7... Steaua, umilita de Concordia Chiajna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x