Antena Căutare

Târgul de Crăciun din Capitală se va deschide începând cu 20 noiembrie. Cum se va face accesul vizitatorilor în acest an

Târgul de Crăciun din Capitală va fi organizat în Piața Constituției, acolo unde se promite o atmosferă feerică. Care vor fi atracțiile principale, dar și cum se va face accesul pentru vizitatori în acest an.

colaj
Târgul de Crăciun din Capitală va fi organizat în Piața Constituției, acolo unde se promite o atmosferă feerică. | Shutterstock

Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis în perioada 20 noiembrie și 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, potrivit Hotnews. Printre atracţiile principale ale ediţiei din acest an, organizatorii promit concerte live, amplasarea Căsuței lui Moş Crăciun, un patinoar, un carusel, dar şi o roată panoramică.

Citește și: Fuego a început pregătirile pentru Crăciun. Motivul inedit pentru care a împodobit primul brad din luna septembrie

Târgul de Crăciun din 2022 din Capitală va avea peste 70 de căsuțe cu suvenire și bucate tradiționale

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, alături de CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, notează news.ro, citat de sursa menționată mai sus.

Se pare că târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii vor putea alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suvenire, dar și bucate tradiţionale.

La rândul lor, copiii vor fi răsfățați cu activități și jocuri interactive pe tot parcursul Târgului. Principala atracție pentru ei va fi Căsuţa lui Moş Crăciun, care promite să creeze o atmosferă de poveste. Astfel, copii vor fi întâmpinaţi de spiriduşi și vor avea ocazia să stea de vorbă cu Moş Crăciun.

„Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, anunţă organizatorii, citat de aceeași sursă.

Citește și: Care e orașul din România care renunță la luminile de Sărbători anul acesta. Primarul se laudă că a găsit o soluție perfectă

Cum se face accesul la Târgul de Crăciun din Bucureşti 2022

Accesul vizitatorilor la Târgul de Crăciun din București este gratuit. Organizatorii asigură că odată ce au călcat în tărâmul de basm pregătit pentru ei, oamenii se pot încălzi şi răsfăţa cu preparate specifice perioadei în zona food-truck-urilor.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti va fi deschis publicului în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-23:00.

În fața Palatului Parlamentului va fi amplasată o scenă pe care vor urca coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult şi instituţii care promovează creaţia românească tradiţională, potrivit Hotnews. Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, vor avea loc şi spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Calendarul programului artistic cuprinde perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9 - 11 decembrie, 16 - 18 decembrie şi 23 - 26 decembrie 2022.Programul complet al „Târgului de Crăciun Bucureşti 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Citește și: Trucul ieftin care îți faci toată casa să miroasă a Crăciun. Toate gospodinele trebuie să știe asta

Vor avea loc schimbări în trafic pentru buna desfășurare a ediției din acest an a Târgului de Crăciun Bucureşti

În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, traficul rutier va fi restricţionat pe banda unu de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei, pentru buna desfăşurare a evenimentului.

De asemenea, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţei Constituţiei: două treceri pentru pietoni pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului şi o trecere pentru pietoni dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Care e membrul Familiei Regale care nu pierde niciun episod din serialul „The Crown”. Producția s-a confruntat cu multe ... Fiica cea mică a fostului președinte american Donald Trump s-a căsătorit în acest weekend. Cum a arătat Tiffany la mare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x