Antena Căutare

Un cardiolog ne avertizează că bem apa în momentele nepotrivite

Doctorii avertizează! Nu contează câtă apă bem, ci când și cum o bem!

Doctorii avertizează! Nu contează câtă apă bem, ci când și cum o bem!

Deși ne-am obișnuit să ni se spună să bem multă apă, pentru că este vitală organismului nostru, doctorii ne spun contrariul. Cantitatea de lichid necesară într-o zi este de 2 litri. Ce este în plus, creează o sarcină suplimentară rinichilor și uneori poate conduce la eliminarea în exces a sărurilor din organism.

Cel mai important lucru nu este cantitatea de apă băută, ci modul în care o bei

Cum ne sfătuiesc cardiologii să bem: beți primele 2 pahare de apă imediat după trezire. Acest lucru va ajuta la “lansarea” literalmente a tuturor organelor interne.

Se recomandă să beți întotdeauna 1 pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă. Acest lucru va ajuta la accelerarea metabolismului și îmbunătățirea activității organelor digestive în general.

De asemenea este recomandat, să consumați 1 pahar de apă înainte de a face o baie. Acest lucru ajută la hidratarea organismului, relaxare și scăderea tensiunii arteriale.

Și înainte să ne culcăm este recomandat să bem un pahar de apă mai mic, pentru un somn liniștitor, dar li pentru o reducere a riscului de a face atac de cord.

Medicii recomandă să bem și apă cu lămâie, având următoarele beneficii:

Lămâile sunt bogate în vitamina C, care este un antioxidant primar, care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi, care pot duce la îmbătranirea prematură, cât și la apariția unor forme de cancer.

Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și cel de accident vascular cerebral. Un studiu recent a aratat că persoanele cu un nivel scazut de vitamina C, în special bărbații obezi cu tensiune arteriala crescută, au un risc mai mare de accident vascular cerebral.

Apa cu lămâie este bună și pentru a avea o respirație proaspătă. Bea după mese un pahar de apă cu lămâie și vei simți un confort în cavitatea bucală. Lămâia stimulează saliva, ajutând la prevenirea gurii uscate, care duce la respiratia urât mirositoare, din cauza înmulțirii bacteriilor.

Voi câtă apă beți?

I-a promis dragoste eternă și o ”valiză de bani”, dar a dispărut fără urmă! O femeie din Petrila, disperată după ce a ră... Reacția tatălui fetei bătută și jefuită în Alba Iulia „Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Mi-aș dori s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x