Antena Căutare

Amenințare pentru planetă! Topirea ghețarilor a fost accelerată. Temperaturi record în Antarctica

O temperatură anormală a fost înregistrată în Antarctica, unde joi, termometrele au înregistrat 18,3 grade C. Aceasta fiind cea mai ridicată valoare din 1961, de când se fac măsurători în această parte a lumii.

Temperatura de 18,3 grade Clesius a fost înregistată, joi, la un centru de cercetare meteorologică din Argentina fiind cu 0,8 grade Celsius mai mare decât precedentul record de 17,5 grade Celsius, înregistrat în martie 2015 la același centru, conform The Guardian.

În ultimii 50 de ani în zona peninsulară a Antarcticii creşterea de temperatură a fost cu aproximativ 3 grade, aceasta fiind regiunea de pe Pământ cu cea mai mare viteză de creștere a temperaturii.

Doctorul Steve Rintoul, oceanograf principal și expert în Antarctica la CSIRO, a declarat:

„Acesta este un record dintr-o singură stație, dar vine în contextul a ceea ce se întâmplă în altă parte și reprezintă cea mai bună dovadă că pe măsură ce planeta se încălzește, obținem recorduri de temperaturi ridicate”, conform aceleeași surse.

Cercetătorii spun că orice creştere, oricât de mică, în temperatura de la pol duce la o accelerare a topirii gheţarilor.

Cea mai scăzută temperatură în Antarctica a fost înregistrată la staţia rusească Vostok, în iulie 1983, de -89,2 grade Celsius, conform Libertatea.

foto: pixnio.com

Decizie demnă de admirație!! Au donat organele fiului lor de opt ani, pentru a salva alți doi copilași... Undă verde la coronavirus pe Aeroportul Otopeni? Mărturiile unui român întors din China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x