Antena Căutare

Decizie demnă de admirație!! Au donat organele fiului lor de opt ani, pentru a salva alți doi copilași

Părinții unui minor de opt ani, decedat în urma unui accident rutier, au donat organele copilului lor pentru a salva viețile altor doi micuți.

Un copil, în vârstă de opt ani, a fost accidentat mortal, în județul Cluj. O mașină implicată într-o coliziune l-a lovit minorul, aflat pe marginea drumului. Mașina ar fi efectuat o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu o autoutilitară pe care o depășea. Aceasta intenționa să intre într-o curte, iar din impact, cea care depășea a ajuns pe sensul opus, unde l-a lovit pe băiat, scrie presasm.ro

După tragedie, familia a luat decizia de a dona organele. Acesta este mesajul medicilor din cadrul Agenției Naționale de Transplant, care a impresionat și sensibilizat opinia publică:

La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem.

Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață.

Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi. DA pentru VIAŢĂ!”

foto: pxHere.com

VIDEO! Profesoară către elevi: "Viermilor! Nesimțiților! Sunteți niște mizerabili de clasa VII-a care habar nu aveț... Amenințare pentru planetă! Topirea ghețarilor a fost accelerată. Temperaturi record în Antarctica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x