Căutare Live

Alertă! ANM a emis Cod ROȘU și PORTOCALIU de furtuna și fenomene extreme în două județe din România

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod roşu de furtună, valabilă în localităţi din judeţul Alba, precum şi o avertizare Cod portocaliu de averse în zone din judeţul Sibiu.

Alertă! ANM a emis Cod ROȘU și PORTOCALIU de furtuna și fenomente extreme în două județe din România

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 16:30, va fi Cod roşu de vreme rea în judeţul Alba (localităţile: Jidvei, Şona, Valea Lungă, Cetatea de Baltă şi Fărău), zone în care se vor semnala averse ce vor totaliza 40 - 50 litri/mp şi grindină. Prognoza de specialitate menţionează că, în zona avertizată, s-au cumulat deja, în ultima oră, aproximativ 40 litri/mp.


Tot până la ora 16:30, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de averse cu caracter torenţial, ce vor cumula 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, în judeţul Sibiu (îndeosebi în: Dumbrăveni, Laslea, Biertan, Moşna, Brateiu, Bârghiş, Hoghilag şi Aţel).


Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează ANM.

Urmează zile caniculare! ANM a reactualizat prognoza meteo pentru luna iulie: „Vom avea o vară a extremelor!... Alertă meteo! Este Cod galben de ploi în țară! Unde va ploua cu găleata, în următoarele ore...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri