Alertă! ANM a emis Cod ROȘU și PORTOCALIU de furtuna și fenomene extreme în două județe din România

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod roşu de furtună, valabilă în localităţi din judeţul Alba, precum şi o avertizare Cod portocaliu de averse în zone din judeţul Sibiu.

Alertă! ANM a emis Cod ROȘU și PORTOCALIU de furtuna și fenomente extreme în două județe din România

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 16:30, va fi Cod roşu de vreme rea în judeţul Alba (localităţile: Jidvei, Şona, Valea Lungă, Cetatea de Baltă şi Fărău), zone în care se vor semnala averse ce vor totaliza 40 - 50 litri/mp şi grindină. Prognoza de specialitate menţionează că, în zona avertizată, s-au cumulat deja, în ultima oră, aproximativ 40 litri/mp.


Tot până la ora 16:30, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de averse cu caracter torenţial, ce vor cumula 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, în judeţul Sibiu (îndeosebi în: Dumbrăveni, Laslea, Biertan, Moşna, Brateiu, Bârghiş, Hoghilag şi Aţel).


Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează ANM.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri