Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din România. Vremea în Bucureşti

Meteorologii au emis, pentru joi, o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, cu acumularea a 15-20 litri pe metru pătrat, în judeţele Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea şi Constanţa.

Alertă ANM! Cod galben de ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din România. Vremea în Bucureşti | Shutterstock

Tot joi, este Cod galben privind intensificări ale vântului în opt judeţe. De altfel, vântul va continua să aibă intensificări şi vineri, pe litoral, în timp ce judeţul Constanţa va fi sub Cod galben de ploi. În Bucureşti, temperaturile din timpul zilei vor fi mai mici decât mediile multianuale, maxima fiind de 20 de grade, iar cerul se va înnora.

Alertă ANM! Cod galben de ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din România. Vremea în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind averse însemnate cantitativ, valabilă joi, între orele 10.00 şi 21.00.

Citește și: Prognoza meteo 19 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Articolul continuă după reclamă

În acest interval, în judeţele Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea şi Constanţa vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...20 l/mp şi izolat de peste 25 l/mp, potrivit news.ro.

Un alt Cod galben, care vizează intensificări ale vântului, este în vigoare în acelaşi interval, în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Aici, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

De asemenea, va fi Cod galben privind intensificări ale vântului, pe litoral, şi averse însemnate cantitativ local în judeţul Constanţa, de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 18.00.

”În intervalul menţionat, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50...55 km/h şi temporar 60...65 km/h. Local în judeţul Constanţa, în prima parte a nopţii vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp”, a transmis ANM.

Citește și: Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Ce anunț au făcut meteorologii

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în regiunile sudice, precum şi la munte.

În zona municipiului Bucureşti, de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 9.00, valorile termice diurne, mai scăzute faţă de ziua precedentă, se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul se va înnora treptat, iar în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 30...35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11...13 grade.

Vineri, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 19 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 20 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x