Antena Căutare

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Ce anunț au făcut meteorologii

Temperaturile se vor situa peste cele specifice, până la sfârşitul lunii septembrie, în totă ţara, anunţă marţi, meteorologiil, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 2 - 30 septembrie.

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Ce anunț au făcut meteorologii | Shutterstock

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până la sfârșitul lunii septembrie, în toată țara, au anunțat marți meteorologii, care au publicat prognoza pentru perioada 2 - 30 septembrie.

Săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

În perioada 2 - 9 septembrie 2024, România se va confrunta cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această săptămână. Această creștere a valorilor termice se va resimți în toată țara, însă regiunile vestice vor înregistra o abatere termică pozitivă mai accentuată, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi semnificativ mai mari decât cele normale. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în zonele nordice ale țării, unde se vor înregistra cantități mai mici de ploaie decât media obișnuită pentru această perioadă. În restul teritoriului, precipitațiile vor fi în general în conformitate cu valorile normale, fără variații semnificative față de media multianuală.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, în aproape toată ţara. Va fi caniculă în 5 județe

Articolul continuă după reclamă

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Pentru săptămâna 9 - 16 septembrie 2024, prognozele meteorologice indică faptul că temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile României. Această tendință de vreme caldă va domina pe întreg teritoriul, fără excepție. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă cantități excedentare în majoritatea regiunilor, cu excepția celor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi mai scăzut. Sud-vestul țării va fi deosebit de afectat de ploile abundente, înregistrând valori ale precipitațiilor peste media obișnuită, ceea ce ar putea conduce la acumulări semnificative de apă și eventuale inundații locale.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

În perioada 16 - 23 septembrie 2024, se preconizează că temperatura medie a aerului va rămâne ușor peste valorile normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Aceasta sugerează o continuare a tendinței de temperaturi mai calde, dar cu o abatere mai moderată față de săptămânile precedente. Regimul pluviometric va prezenta o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor, indicând prezența unor ploi mai frecvente și posibil mai intense decât în mod obișnuit. Aceasta ar putea însemna perioade de instabilitate atmosferică, cu ploi de scurtă durată, dar intense, și posibilitatea apariției unor fenomene meteorologice specifice toamnei, cum ar fi furtuni sau vânturi puternice.

Citește și: Cod portocaliu și cod galben de caniculă! Ce zone sunt afectate de avertizarea ANM, după vremea ploioasă din ultimele zile

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024

Pentru ultima săptămână a lunii septembrie, 23 - 30 septembrie 2024, prognozele indică faptul că valorile medii ale temperaturilor vor continua să fie ușor peste cele specifice acestui interval, în toate regiunile țării. Aceasta înseamnă că vremea se va menține caldă pentru sfârșitul lunii septembrie, cu o ușoară tendință de încălzire în comparație cu valorile normale multianuale. În ceea ce privește regimul pluviometric, precipitațiile vor fi, în general, apropiate de valorile normale pentru această perioadă, ceea ce sugerează o revenire la un tipar climatic mai stabil, fără deviații semnificative față de media obișnuită. Această săptămână ar putea marca începutul unei tranziții către condiții climatice mai apropiate de toamnă, cu zile plăcute și un echilibru al precipitațiilor.

Alertă ANM! Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, în aproape toată ţara. Va fi caniculă în 5 județe... Prognoza meteo 5 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x