Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului în mare parte din țară. Unde se va resimți cel mai puternic

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi dimineaţă. Unde se va resimți cel mai puternic.

Alertă ANM! Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului în mare parte din țară. Unde se va resimți cel mai puternic | Shutterstock

ANM a emis o atenţionare Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi dimineaţă, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, în timp ce în zonele de munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Orientali şi Meridionali, este Cod galben de ninsori şi vânt puternic.

Alertă ANM! Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului în mare parte din țară. Unde se va resimți cel mai puternic

Un alt Cod galben, de vânt puternic, va intra în vigoare marţi, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi estul Munteniei. În Bucureşti, luni vremea va fi închisă şi rece, dar de marţi temperaturile vor creşte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la aceeaşi oră.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Avertizare meteo de ciclon! Cod portocaliu de ploi și furtuni. Ce zone din țară vor fi afectate de ciclonul din acest weekend

În intervalul menţionat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei şi în vestul şi sudvestul ţării.

Un alt Cod galben, valabil în acelaşi interval, vizează ninsori şi intensificări ale vântului, la altitudini în general de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Aici, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h.

Citește și: Un aer polar aduce ploi puternice în România. De când se schimbă drastic vremea: „Răcirea va fi una semnificativă”

Aceste două atenţionări vizează judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi în unele zone ale judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

O altă atenţionare Cod galben, privind intensificări ale vântului, va fi în vigoare de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră.

În intervalul menţionat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h. Sunt vizate judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Bacău.

În zona municipiului Bucureşti, de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 9.00, vremea va fi închisă şi rece. Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

De marţi dimineaţă până miercuri, la ora 10.00, valorile termice vor creşte faţă de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 19...21 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Avertizare meteo de ciclon! Cod portocaliu de ploi și furtuni. Ce zone din țară vor fi afectate de ciclonul din acest we... Un expert susține că România nu e lovită de ciclonul Ashley, ci un alt fenomen a pus stăpânire pe țara noastră. Despre c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x