Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. Ce județe sunt vizate de avertizarea meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină pentru mai multe județe din țară. Iată de când intră în vigoare avertizarea meteo.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină | Shutterstock

România are parte de fenomene meteo extreme la mijlocul lui august. În timp ce unele zone se află sub caniculă, alte regiuni sunt lovite de instabilitate atmosferică ce se manifestă prin ploi torențiale, vijelii și grindină.

Pentru astăzi, 21 august 2024, meteorologii au emis un cod galben de căldură pentru Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, sudul și estul Olteniei și Dobrogea continentală.

„Va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade”, se arată pe site-ul ANM.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni! Prognoza meteo pentru 19 august-2 septembrie 2024. Ce urmează

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, tot pentru ziua de miercuri se află în vigoare un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista pentru a noua zi consecutiv. În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.”, au mai anunțat meteorologii.

Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice pentru mai multe județe din țară

Ploile revin în țară. Un cod galben de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină a fost emis pentru astăzi, 21 august 2024.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Cantitățile de apă vor fi de 15 - 25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopții de miercuri spre joi (21/22 august) vântul se va intensifica temporar în regiunile estice și sud-vestice.”, au mai evidențiat meteorologii, conform sursei citate mai sus.

Există șanse mari ca vremea instabilă să își facă apariția și joi, 22 august 2024, în estul și sud-estul României. Aici se vor înregistra precipitații de scurtă durată însoțite de fenomene electrice, vânt puternic și posibil grindină.

Temperaturile vor rămâne ridicate în celelalte regiuni alte țării în următoarele zile. Avertizările de caniculă și disconfort termic vor continua să apară pe site-ul ANM.

Prognoza meteo 21 august 2024 în cele mai importante orașe din România

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România miercuri, 21 august 2024:

București: 37 de grade Celsius

Constanța: 32 de grade Celsius

Craiova: 37 de grade Celsius

Timișoara: 35 de grade Celsius

Sibiu: 34 de grade Celsius

Brașov: 33 de grade Celsius

Galați: 36 de grade Celsius

Oradea: 35 de grade Celsius

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cluj-Napoca: 34 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 31 de grade Celsius

Iași: 37 de grade Celsius

Baia Mare: 36 de grade Celsius

Suceava: 34 de grade Celsius

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 21 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 22 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x