Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben şi Cod portocaliu de ploi abundente. Ce zone sunt afectate de vreme rea

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente în cea mai mare parte a ţării. Ce zone sunt afectate de codul galben și de codul portocaliu

Cod galben și Cod Portocaliu de ploi Galerie
Alertă ANM | shutterstock

O avertizare cod galben este în vigoare de luni de la ora 10:00 până marți la ora 12:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

În acelaşi interval, este valabilă şi o avertizare cod portocaliu de ploi severe, în sud, sud este și jumătatea de est a României, potrivit meteoromania.ro.

Cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică

Pe data de 05 iulie, în intervalul 10:00 – 06 iulie, ora 12:00, în estul şi sud-estul ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Citește și: Prognoza Meteo, 5 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod Portocaliu de ploi severe. Județele afectate

În judeţele Tulcea, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Brăila şi în jumătatea de est a judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, în intervalul 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 10:00, va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40...50 l/mp şi izolat de peste 60...80 l/mp.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri şi în celelalte regiuni.

Acest început de săptămână vine cu un cer variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice, în special în estul țării, iar după-amiază în zonele de deal și de munte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor înrgistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar local în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest.

Prognoza Meteo, 4 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... ANM a anunțat ploi severe și grindină urmate de un val puternic de caniculă. Care sunt zonele afectate de vremea extremă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x