Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de viscol în România. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și un cod portocaliu de viscol în România. Mai multe zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor. Iată care sunt regiunile în care va ninge viscolit.

Colaj cu oameni în viscol
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și un cod portocaliu de viscol în România | Shutterstock

Vremea se schimbă drastic în mai multe zone ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben și cod portocaliu de viscol, dar și de intensificări ale vântului.

Iarna își intră în drepturi mai devreme anul acesta. Ultima decadă a lunii noiembrie aduce viscol, ninsori și vânt puternic în România. Meteorologii anunță faptul că alertele meteo sunt valabile până vineri, 24 noiembrie 2023.

Iată în ce regiuni se va schimba vremea drastic.

Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite la munte

În cursul zilei de joi, 23 noiembrie 2023, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte. Avertizarea intră în vigoare de pe 23 noiembrie 2023, ora 14:00 până pe 24 noiembrie 2023, ora 18:00.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.”, au anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo 23 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

De asemenea, rafalele de vânt vor atinge 40 - 50 km/h în centrul și estul României. Celelalte zone afectate de vremea rea sunt nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și dealurile subcarpatice ale Moldovei.

Vântul va avea intensificări la munte, unde se vor înregistra ninsori care vor fi viscolite. În plus, vizibilitatea va fi redusă în intervalul menționat mai sus.

Cod portocaliu de viscol pentru România

În intervalul 23 noiembrie 2023, ora 22:00 - 24 noiembrie 2023, ora 10:00 un cod portocaliu pune stăpânire pe Carpații Orientali, mai exact zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

Vântul va avea intensificări, iar rafalele vor atinge 110 - 130 km/h în general la peste 1500 de metri. O să fie viscol, iar vizibilitatea se va menține redusă pe o rază de aproximativ 50 de metri.

Citește și: Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București. Zilele când se anunță cel mai rece în Capitală

Așadar, se vor înregistra fenomene specifice iernii până la finalul lunii noiembrie. Meteorologii au anunțat ploi în toată țara, dar și precipitații mixte în mai multe regiuni din România. Vântul va avea intensificări în următoarele zile.

Prognoza meteo 23 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 24 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x