Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de vreme severă în România, călduri din ce în ce mai mari în 35 de județe din țară

Administrația Națională de meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru începutul acestei săptămâni. Temperaturile cresc din ce în ce mai mult.

imagini cu vremea în România, luna iulie canicula, soare Galerie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo de vreme caniculară în toată țara. Meteorologii au anunțat un cod portocaliu și un cod galben de disconfort termic accentuat. | shutterstock

Mai multe zone din țară vor fi afectate de temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Avertizarea este valabilă pentru 35 de județe.

Cod Portocaliu de vreme severă. Valul de căldură se intensifică, iar disconfortul termic va fi accentuat

Meteorologii au emis și un cod portocaliu, potrivit căruia valul de căldură se va intensifica iar disconfortul termic va fi accentuat.

Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat., potrivit ANM.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Trucul prin care părinții își pot da seama dacă cei mici sunt deshidratați. La ce trebuie să fie atenți, în plin val de caniculă

Cod Galben de căldură luni în jumătatea de sud-vest

Avertizarea cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat va fi valabilă de astăzi până joi. În intervalul menționat, valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Cum ne afectează canicula. Persoanele diagnosticate cu aceste boli trebuie să se ferească de temperaturile extreme

În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade. Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

Prognoza meteo 26 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben și portocaliu de disconfort termic ridicat și caniculă. Ce zone sunt afectate cel mai tare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x