Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale și vreme severă în România. Care sunt zonele afectate

Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme extremă. Meteorologii au anunțat Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale și vijelii. Zonle afectate în care va fi vreme severă până miercuri.

colaj de fotografii cu un om care trece cu umbrela prin ploaie șic er cu nori
Cod galben şi portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, în sud-estul ţării, până miercuri dimineaţă | shutterstock

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi abundente şi intensificări ale vântului, în sud-estul ţării, până miercuri dimineaţă.

Cod portocaliu de ploi torențiale, rafale de vânt și vreme rece

De la ora 14.00, până mieruri la ora 10.00, în sud-estul ţării vor fi ploi însemnate cantitativ, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

”Tot în aceste zone şi vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50...60 km/h, iar pe litoral de peste 65...70 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că, de marţi, de la ora 21.00, până miercuri la ora 10.00, va fi Cod Portocaliu.

”În intervalul menţionat, în zona litoralului va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 50...70 l/mp”, a mai transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo 12 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Potrivit avertizării ANM, Codul Portocaliu este valabil în perioada 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00.

Meteorologii anunță ploi abundente în zna litoralului, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 - 70 l/mp.

ANM anunță în cele mai multe regiuni tempraturi normale pentru această perioadă, în următoarele 4 săptămâni. Totuși, în unele reginui, meteorologii estimează valori ușor mai scăzute, față de anii anteriori.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și cât vor scădea temperaturile

Pentru luna octombrie meteorologii anunță temperaturi cu până la 7 grade mai mici în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie.

„Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 - 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie", au anunțat meteorologii, potrivit Digi24.

Prognoza meteo 12 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 13 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x