Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii au anunțat Cod galben de ploi, vijelii și grindină. După vremea rea, se instalează canicula

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat Cod Galben de vreme rea. În jumătate de țară se va resimți instabilitate atmosferică manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. După vremea rea, vine canicula. Află zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

Vremea. Cod Galben Galerie
Prognoza meteo. ANM a anunțat Cod Galben de vreme rea și de caniculă | shutterstock

În intervalul 12 iulie, ora 11:00 – 12 iulie, ora 23:00, meteorologii anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp, potrivit meteoromania.ro. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în Crișana, Maramureș și Transilvania.

După zile cu vreme rea și ploi torențiale, vin trei zile de caniculă, care aduc temperaturi extreme ce pot ajunge până la 39 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza Meteo, 12 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod Galben de caniculă. Miercuri se pot înregistra până la 39 de grade Celsius

Valul de căldură se va extinde, iar temperaturile vor urca până la 39 de grade. Aerul va deveni irespirabil.

În Capitală, vremea se va încălzi puternic, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima va atinge 34 de grade, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Marți și miercuri, după-amiaza și seara vor fi ploi de vară, la munte, în nord și est, apoi, de joi, furtunile vor cuprinde regiunile vestice, nordice și centrale.

"Ne așteptăm la valori de temperaturi în creștere de la o zi la altă. Vorbim în continuare de vreme caniculară și disconfort termic accentuat. Dacă duminică am înregistrat 34 de grade la Calafat și Bechet, luni este posibil, tot în partea de sud-est a țării, să înregistrăm 35 de grade Celsius, iar marți valori chiar mai ridicate 37-38 de grade în sud-vest, pentru ca miercuri, izolat, să vorbim de valori chiar mai ridicate.

În următoarele zile, cel puțin în primele zile, mai vorbim de perioade de instabilitate în special în zona de munte. De joi vorbim, pentru partea de vest, nord și centru, de o vreme instabilă, în timp ce în partea de sud și sud-est a țării de o vreme caniculară pentru că valorile de temperatura rămân ridicate în special în Lunca Dunării și este posibil să consemnăm, din nou, 37-38 de grade Celsius", spune Elena Mateescu, director ANM, potrivit Digi24.

Alertă ANM! Meteorologii au emis un nou Cod Galben de vreme rea. Zonele afectate de ploi torențiale, fulgere, vijelii și... Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Până când este valabilă avertizarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x