Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Până când este valabilă avertizarea

Meteorologii au emis un nou cod galben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă, dar și un cod portocaliu de disconfort termic deosebit de accentuat și caniculă în mai multe zone din țară.

Un advertisment de val de căldură și o fată care își tornă apă pe față
Meteorologii au emis un nou cod galben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă, dar și un cod portocaliu de disconfort termic deosebit de accentuat și caniculă în mai multe zone din țară. | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie au anunțat marți, 13 iulie 2021, două avertizări meteo: un cod glaben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă și un cod portocaliu de disconfort termic deosebit de accentuat și caniculă în mai multe regiuni ale României.

Codul galben este valabil în intervalul 13 iulie - 14 iulie și va afecta o mare parte a țării.

Citește și: Prognoza Meteo, 13 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

"Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.", au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Ce zone sunt efectate de codul portocaliu

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă, valabil în intervalul 13 iulie - 14 iulie. Județele vizate de avertizare sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, aici disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile se vor încadra între 37 grade Celsius și 39 grade Celsius.

"În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade. În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare.", a mai transmis ANM, conform sursei citate mai sus .

"Ne așteptăm la valori de temperaturi în creștere de la o zi la altă. Vorbim în continuare de vreme caniculară și disconfort termic accentuat. Dacă duminică am înregistrat 34 de grade la Calafat și Bechet, luni este posibil, tot în partea de sud-est a țării, să înregistrăm 35 de grade Celsius, iar marți valori chiar mai ridicate 37-38 de grade în sud-vest, pentru ca miercuri, izolat, să vorbim de valori chiar mai ridicate.

În următoarele zile, cel puțin în primele zile, mai vorbim de perioade de instabilitate în special în zona de munte. De joi vorbim, pentru partea de vest, nord și centru, de o vreme instabilă, în timp ce în partea de sud și sud-est a țării de o vreme caniculară pentru că valorile de temperatura rămân ridicate în special în Lunca Dunării și este posibil să consemnăm, din nou, 37-38 de grade Celsius", a declarat Elena Mateescu, director ANM, potrivit Digi24.

Alertă ANM! Meteorologii au anunțat Cod galben de ploi, vijelii și grindină. După vremea rea, se instalează canicula... Prognoza Meteo, 14 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x