Alertă ANM! Vreme rea în toată România. Ploi torențiale, grindină, vijelii și cod roșu de inundații

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo de vreme severă în toată România până vineri seara la ora 21.00. Toată țara va fi afectată de ploi, grindină și vijelii. Ce zonă este afectată de codul roșu de inundații.

Prognoza Meteo ANM

shutterstock

Începând de joi dimineață, ora 10.00, ANM a anunțat vreme rea în toată România, care va ține până vineri seaara la ora 21.00. În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, grindină și cod roșu de inundații.

Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...35 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza Meteo, 13 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea în București. Capitala afectată de vijelii

Potrivit prognozei speciale emise pentru București, joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Seara și noaptea va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 10 -12 grade.

Vineri (14 mai), vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

Citește și: Vremea pentru două săptămâni. ANM anunță temperaturi de până la 26 de grade Celsius și o răcire bruscă. Unde va fi cel mai cald

ANM: Cod roşu de inundaţii în Satu Mare, pe mai multe râuri

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare.

Interval valabilitate cod roșu inundații: 13.05.2021 ora 08:15 – 13.05.2021 ora 13:00

Ultimele știri