Antena Căutare

Alertă meteo! ANM a actualizat avertizările de ninsori abundente și ploi. Care sunt județele vizate de cod portocaliu

În ziua de Crăciun meteorologii au actualizat avertizările cod galben și portocaliu, Astfel, mai mult ejudețe din jumătatea de Vest a țării sunt sub cod portocaliu, pânî în a doua zi de Crăciun.

Colaj cu ninsoare, oameni și copaci
Meteorologii au actualizat avertizările de ninsori abundente și ploi | Shutterstock

Meteorologii au emis în ziua de Crăciun avrtizări cod galben și portocaliu de ploi și ninsori, în județele: Alba, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Mureș, Arad, Cluj, Harghita, Neamț, Bacău, Caraș-Severin, Mehedinți, Suceava, Bihor, Gorj, Maramureș, TImiș.

Avertizarea meteorologilor este actualizată, după ce ieri au emis alte avertizări.

Cod portocaliu de ploi. Ce județe sunt vizate de avertizarea ANM

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente în județele Alba, Hunedoara, Caraș-Sevein, Arad, Bihor și Cluj. Fenomene vizate sunt de ploi abundente;, iar intervalul de valabilitate este de: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00.

„În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși 40...50 l/mp și pe arii restrânse 70 l/mp”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo 25 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod galben de ploi și ninsori Ce județe sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Suceava, Maramureș, sunt sub cod galben de ninsori, iar Gorj și Timiș sunt sub cod galben de ploi.

Fenomene vizate sunt de ploi și ninsori însemnate cantitativ, iar intervalul de valabilitate: este de 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaților Orientali și în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25...40 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului

Totodată, ANM a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, în perioada: 25 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00

„În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.
Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.
Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 25 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 26 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x