Antena Căutare

Alertă meteo! Cod portocaliu de inundații în anumite județe din România. Gospodăriile sunt măturate de viituri

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic Covasna valabil până la miezul nopţii. Între timp, în Botoșani patru gospodării au fost inundate în urma ploilor abundente înregistrate.

Alertă meteo! Cod portocaliu de inundații în anumite județe din România. Gospodăriile sunt măturate de viituri
Alertă meteo! Cod portocaliu de inundații în anumite județe din România. Gospodăriile sunt măturate de viituri

Bazinul hidrografic Covasna este vizat de o nouă avertizare nowcasting Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii.



Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00, se vor consemna scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râul Covasna (judeţul Covasna), precum şi în bazinul superior al râului Zagon (judeţul Covasna).

România, lovită de fenomene extreme până la sfârșitul lunii. De ce se produc furtuni puternice: ”Avem un dereglaj cu manifestări violente!”

Patru gospodării din oraşul Săveni au fost inundate, marţi după-amiază, în urma ploilor abundente înregistrate în judeţul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.



Potrivit sursei citate, pentru evacuarea apei din cele patru gospodării au intervenit atât pompierii militari, cât şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Săveni.


De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din intersecţia străzilor Împărat Traian şi Octav Onicescu din municipiul Botoşani, dar şi de pe strada Pacea, unde mai multe autoturisme nu au mai putut înainta din cauza apei care s-a acumulat pe partea carosabilă.



Conform datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cele mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Săveni - 48 l/mp, Negreni - 30 l/mp, Horodiştea - 30l/mp, Cătămărăşti - 28 l/mp, Rădăuţi-Prut - 26 l/mp, Botoşani - 25 l/mp şi Curteşti - 17,5 l/mp.

Prăpăd într-un oraș din România, după o furtună violentă care a durat mai puțin de 30 de minute. 33 de județe din țară, în continuare sub cod portocaliu de ploi



Judeţul Botoşani este sub avertizare de cod portocaliu de ploi până la ora 23,00 şi cod galben de ploi până pe data de 18 iunie, la ora 10,00.



Totodată, hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pe râul Başeu şi râul Jijia valabil până la ora 24,00, dar şi un cod galben de inundaţii pe râurile Sitna, Jijia, Prut amonte acumulare Stânca - Costeşti până miercuri, la ora 20,00.

Prăpăd într-un oraș din România, după o furtună violentă care a durat mai puțin de 30 de minute. 33 de județe din țară, ... România, lovită de două cicloane! Când vor înceta ploile torențiale și inundațiile, în țară. Un drum național a fost rup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x