Antena Căutare

Alertă meteo: Cod Roșu! S-a emis mesaj RO-ALERT pentru aceste județe.

Codul Roşu vizează vânt puternic cu viteză la rafală de 140-150 km/h în zona de munte.

Alertă meteo: Cod Roșu! S-a emis mesaj RO-ALERT pentru aceste județe.
Autorităţile au emis, miercuri, un mesaj RO-ALERT de Cod Roşu de vânt pentru localităţile prahovene

Autorităţile au emis, miercuri, un mesaj RO-ALERT de Cod Roşu de vânt pentru localităţile prahovene Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să se adăpostească, informează ISU Prahova.

„La nivelul judeţului Prahova a fost emis mesaj RO-ALERT. Mesajul a fost iniţiat pentru localităţile Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt”, precizează ISU Prahova.

„Cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, transmite ISU Prahova.

CITEȘTE ȘI: Rafale de vânt de 140 kilometri pe oră! Zece județe din țară sunt sub Cod portocaliu de furtuni, în următoarele ore

Mai mult, până la ora 21:00, în zonele joase din judeţele Braşov şi Sibiu, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic. În aceste zone, intensificările de vânt vor ajunge la 55 – 65 km/h şi, izolat, la 70 – 75 km/h, mai ales în partea sudică a celor două judeţe.

Alertă meteo cod roșu de vânt puternic în România! Anunțul făcut de autorități... Cod roșu de vânt, emis pentru prima dată în România! Rafalele au atins peste 160 de kilometri pe oră, iar oamenii au fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x