Antena Căutare

Alertă meteo în România. Când scăpăm de ploi și ninsori

Alertă meteo în România. Prognoza meteo anunță când scăpăm de ploi și ninsori. Vremea în București și la munte.

Alertă meteo în România. Când scăpăm de ploi și ninsori
alerta meteo romania, ploi

Alertă meteo în România. Prognoza meteo anunță când scăpăm de ploi și ninsori. Vremea în București și la munte.

România s-a aflat sub avertizare meteorologică până azi, 15.04. 2019, fiind afectată de un ciclon mediteranean, care a adus precipitații consistente sub formă de ploaie. Meteorologii anunță că ciclonul mediteranean va migra către Ucraina în următoarea perioadă, iar de acolo, împins fiind de către un câmp anticiclonic situat în zona Câmpiei Ruse, va retrograda către vest. Ploile vor lua o pauză scurtă, dar precipitațiile vor reveni în România de marți, mai cu seamă în Moldova, unde se vor acumula și cantități ceva mai importante de apă. La munte vor fi precipitații mixte, iar îndeosebi în cursul dimineții de marți se vor înregistra minime negative pe arii extinse în regiunile centrale ale teritoriului. Temperaturile se vor situate aproape de normalul climatologic al perioadei în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud și est acestea vor fi cu câteva grade mai scăzute decât ar fi normal pentru a două decadă a lunii aprilie.

Vremea România, 15 aprilie 2019

Luni vremea va fi ușor instabilă în Banat și în nordul Olteniei, unde mai ales după-amiază se vor semnala în mod local cateve averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla tare în Moldova, Bărăgan și Dobrogea (cu rafale de până la 60-70 de km/h), în timp ce în restul teritoriului acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 13 grade Celsius în Transilvania și Mаrаmureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 13-18 grade în Banat și Crișana și 10-15 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Meteorologii anunță că vremea în România se va schimba începând de vineri, 19 aprilie, la București, iar la munte, scăpăm definitv de precipitații începând cu sâmbătă, 20 aprilie 2019.

Citește și: Ploi, lapoviță și ninsori săptămâna asta! Prognoza meteo 15-21 aprilie 2019

Ploi, lapoviță și ninsori săptămâna asta! Prognoza meteo 15-21 aprilie 2019... Vremea de 1 mai. Cum va fi vremea la munte și la mare de 1 mai?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x