Antena Căutare

Alertă meteo! Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii. Ce zone sunt vizate de avertizări cod galben și portocaliu

Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu valabile pentru data de 24 august.

Colaj cu fenomene de instabilitate atmosferică
Meteorologii au emis avertizări cod galben și cod portocaliu | Shutterstock

Meteorologii au emis avertizări de vreme rea valabile pentru nordul Moldovei și mare parte din Transilvania. ANM anunță cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică, ploi tornețiale, vijelii și chiar grindină pentru ziua de 24 august.

Pentru codul calben emis de meteorologi fenomenele vizate sunt de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, iar intervalul de valabilitate este 24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00

Zonele vizate de cod galben de ploi

„În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 24 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Potrivit hărții, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Bacău, Vaslui, Covasna, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Caraș Severin sunt sub cod galben de vreme rea.

Zonele vizate de cod portocaliu de ploi

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru perioada 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp”, au explicat meteorologii.

Botoșani, Suceava, Neamț, Iași sunt județele vizate de cod portocaliu de vreme rea.

De asmenea, meteorologii au anunțat vreme rea și pentru următoarea perioadă. Mai bine de jumătate din țară va fi vizată de cod galben de vreme rea în perioada 25-26 august 20221.

Cod galben de vreme rea pentru 25-26 august

Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar intervalul de valabilitate al avertizării este de 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 24 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 25 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x