Antena Căutare

Alertă meteo! Meteorologii anunță vânt puternic în 27 de județe. În ce zone vor fi ploi și descărcări electrice

Meteorologii anunță un început de toamnă cu intensificări ale vântului în 27 de județe.

Colaj cu ploi și vânt
Meteorologii au emis cod galben de vânt | Shutterstock

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare în dimineața zilei de 1 septembrie și este valabilă până joi.

ANM anunță vânt putenic în județele: Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Olt, TImiș, Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Gorj, Maramureș, Prahova, Vâlcea, Arad, Brașov, Covasna, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Neamț, Suceava.

Cod galben de vânt

„În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90...100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60...65 km/h, în special pe parcursul zilei”, au anunțat meteorologii

„Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65...70 km/h”, au adăugat aceștia.

Citește și: Prognoza meteo 1 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În ce zone va ploua

De asemenea, meteorologii au emis o informare ploi în general moderate cantitativ pentru intervalul 01 septembrie, ora 10:00 – 01 septembrie, ora 23:00:

„În zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30...40 l/mp. Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice”, au explicat meteorologii.

Estimările meteorologilor pentru prima jumătate a lunii septembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Vremea în săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Meteorologii au anunțat cum va fi începutul de toamnă, după o vară cu temperaturi care au întrecut recorduri.

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel noramal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Alertă meteo! Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor... Alertă ANM! Rafale de până la 100 kilometri pe oră. Meteorologii au emis Cod Galben de vânt puternic. Care sunt zonele a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x