Antena Căutare

Cum va fi toamna, după o vară cu temperaturi care au întrecut recorduri. Directorul ANM, despre vremea din luna septembrie

Luna septembrie se anunță călduroasă, chiar dacă temepraturile mai scad puțin. Elena Mateescu, director ANM, a anunțat că ne așteaptă un început de toamnă călduros, iar în primele zile temperaturile vor scădea brusc.

Copil în ploaie. Vremea în România, luna august și septembrie. Galerie
Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține ridicate până la sfârșitul lunii august, când se va răcori treptat. Luna septembrie aduce precipitații și o scădere însemnată a temperaturilor în anumite regiuni. | shutterstock

După o vară toridă, vine o toamnă călduroasă cu perioade în care se vor înregistra și 30 de grade Celsius, asta după ce în primele zile ale lunii septembrie se schimbă vremea și temperaturile vor fi mai scăzute decât ne-am obișnuit.

Director ANM: Toamna va aduce în atenție multe zile cu valori peste 25 de grade

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține ridicate până la sfârșitul lunii august, când se va răcori treptat. Luna septembrie aduce precipitații și o scădere însemnată a temperaturilor în anumite regiuni, în prima jumătate.

Vestea bună e că vom mai profita ceva timp de razele soarelui și în prima decadă a toamnei.

"Cel puțin prima săptămână dă un semnal că e posibil să avem temperaturi ușor mai coborâte în nord, în rest vor fi valori apropiate de normal.

Deja începem toamna, dar așa cum arată primele trei zile, valorile depășesc pragul unei zile de vară, 25 grade, în sud, sud-est și est, ceea ce înseamnă temperaturi agreabile pentru prima parte din septembrie.

Toamna va aduce în atenție multe zile cu valori peste 25 de grade Celsius, semn că vara nu se va lasă dusă atât de ușor.

Și în următoarele zile, chiar dacă a fost o masă de aer rece care a afectat țara noastră, vom avea temperaturi în extremitatea de sud apropiate de 30, posibil peste 30 grade Celsius", a explicat la Digi24 cum va fi prima lună de tomană Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie 2021. Estimările meteorologilor

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Vremea în săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel noramal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 27 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de vijelii, descărcări electrice și vânt, pentru următoarea perioadă. Zonele ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x