Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Prăpăd în Europa după o furtună puternică de zăpadă! Ce ne avertizează meteorologii

Nici bine nu a intrat Europa în noul an, că furtunile de zăpadă au răvăşit o bună parte din continent.

Meteorologii avertizează! Europa de Est, paralizată de furtuni de zăpadă şi rafale violente de vânt! Ce le recomandă autoritățile românilor

Nici bine nu a intrat Europa în noul an, că furtunile de zăpadă au răvăşit o bună parte din continent. Un val de ger arctic se îndreaptă spre sud-estul şi vestul Europei, avertizează meteorologii. În zonele turistice ale Greciei, un ciclon format în Marea Egee va aduce precipitaţii abundente şi valuri violente.

În Bulgaria, meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de ninsori şi vânt puternic. Iar în zonele turistice ale Greciei, un ciclon format în Marea Egee va aduce precipitaţii abundente şi valuri violente, avertizează meteorologii. La celălalt capăt al planetei, Thailanda se confruntă cu cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii, formată în afara sezonului musonic.

În Bulgaria, drumurile au fost acoperite de zăpadă, iar viscolul puternic a redus considerabil vizibilitatea. Motiv pentru care mai multe şosele au fost închise. Autorităţile le recomandă locuitorilor să nu iasă din case şi mâine, dacă nu au vreo urgenţă.

Vremea rea face ravagii şi în Grecia. Destinaţiile preferate de români se află acum sub nămeţi şi sunt ameninţate de un ciclon format în Marea Egee. Fenomenul va aduce lapoviţă, ninsoare şi rafale de vânt cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră. Iar valurile din apropierea ţărmului ar putea ajunge chiar la 12 metri înălţime.

Avertizări MAE

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti le recomandă românilor care ajung în acest weekend, în Grecia, să contacteze din timp firmele de transport naval. Un avertisment privind ninsorile din Bulgaria, de asemenea, îi atenționează pe români să circule cu atenție.

Nu doar europenii se confruntă cu capriciile vremii. În Thailanda, locuitorii se pregătesc pentru furtuna tropicală Pabuk, una dintre cele mai puternice din istoria acestei ţări. Precipitaţiile abundente şi vântul care s-a dezlănţuit au fost resimţite încă de la primele ore ale dimineţii. Pe traiectoria furtunii se află destinaţii turistice populare printre români.

Zeci de mii de turişti au fost evacuaţi de autorităţi. Mulţi au ales să rămână, însă, în zonele ameninţate. Şi-au făcut provizii şi au încercat să găsească locuri sigure. Companiile aeriene au anulat toate zborurile de azi, iar școlile sunt închise. De asemenea, armata a fost mobilizată pentru a acţiona în caz de inundaţii şi alunecări de teren, spune observator.tv.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro