Căutare Live

Vremea în weekend 4 – 6 ianuarie. Prognoza meteo anunță ger și vânt puternic

Vremea in weekend 4 – 6 ianuarie. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada anunta scaderi semnificateve ale temperaturilor si vant puternic in cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea weekend 4 – 6 ianuarie. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă anunță scăderi semnificateve ale temperaturilor și vânt puternic în cea mai mare parte a teritoriului.

Gerul Bobotezei va veni și anul acesta aproape de dată „stabilită”, însă doar în partea nordică a teritoriului și cu forțe mai reduse față de alți ani. În schimb, vântul destul de activ în cea mai mare parte a teritoriului va face că temperatura resimțită de corpul uman să fie considerabil mai scăzută decât cea înregistrată de termometrele meteorologice.

În sud și est temperaturile se vor menține apropiate de normele climatologice ale perioadei sau chiar ușor peste acestea, în timp ce precipitațiile își vor face apariția cu precădere în vestul și în centrul teritoriului, desigur, exclusiv sub formă de ninsoare. Diminețile de vineri și sâmbătă vor fi geroase pe spații extinse în nordul țării, unde temperaturile minime se vor apropia de (și poate chiar vor coborî ușor sub) pragul de -15 grade Celsius. Temperaturile scăzute din jumătatea nordică a țării vor fi cauzate de o advectie de aer polar oceanic via Scandinavia, supraracit în traversarea zonelor de uscat până la ajungerea deasupra țării noastre. Descendența aerului de pe Carpații Meridionali și Orientali va face că el să se încălzească adiabatic, acesta fiind motivul pentru care în sud și est temperaturile vor fi mai ridicate.

Vremea vineri, 4 ianuarie

Vineri cerul va fi variabil în aproape toată țară, din norii care vor fi prezenți urmând să fulguiască slab doar în proximitatea arealelor montane. Dimineață va fi ger pe spații extinse în Transilvania și Maramureș, unde temperaturile minime se vor situa în general între -15 și -10 grade Celsius. Vântul va suflă moderat în Moldova și Dobrogea și slab până la moderat în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -8 și -3 grade în Transilvania și Maramureș, -5…0 grade în Banat și Crișana și -3…2 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra pe litoral.

Vremea sâmbătă, 5 ianuarie

Sâmbătă partea posterioară a unei mici depresiuni venită tot dinspre Marea Baltică va aduce ninsori pe spații extinse în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și nordul Moldovei, în timp ce în restul țării acestea se vor semnala doar izolat. Cantitățile de apă nu vor fi semnificative, doar izolat urmând să se depună până la 4-6 centimetri de zăpadă. Vântul va suflă moderat spre tare în vestul țării, moderat în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între -7 și -2 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), -4…0 grade în Banat și Crișana și -2…3 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în partea nordică a Moldovei. Dimineață va fi din nou ger pe arii extinse în Transilvania și Maramureș, dar izolat și în nordul Moldovei și al Olteniei.

Vremea duminică, 6 ianuarie

Duminică, în ziua de Bobotează, cerul va fi mai mult noros în aproape toată țară. Va ninge pe arii extinse în majoritatea regiunilor, însă cu precădere în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei. Unele ninsori convective își vor face apariția și în estul Olteniei și în vestul Munteniei, unde, alături de sudul și estul Transilvaniei, se vor depune până la 4-5 centimetri de zăpadă. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, doar în estul Olteniei și în vestul Munteniei (unde sunt așteptate ninsorile convective) acesta urmând să fie mai mult slab. Maximele termice vor urcă la prânz până spre -7…-2 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, -3…2 grade în Banat și Crișana, 0-5 grade în Oltenia (cu cele mai scăzute valori așteptate în sud-vestul regiunii), -2…3 grade în Muntenia și Dobrogea și -5…0 grade în Moldova.

Sursa: vremea.ro

Vremea 4 ianuarie. Prognoza meteo anunță ger cumplit! Temperaturi minime extreme... Un ciclon format în Marea Egee face prăpăd în calea sa: furtuni puternice, ninsori și rafale de vânt de peste 100 km/h...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri