Antena Căutare

Fenomene extreme în România! ANM a emis un nou cod portocaliu de furtuni!

Vremea rea face prăpăd în România, iar Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod portocaliu de furtuni, în mai multe regiuni din țară. Va ploua torențial, cu tunete și fulgere și nu este exclus să apară din nou grindina.

Vremea rea face prăpăd în România, iar Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod portocaliu de furtuni, în mai multe regiuni din țară. Va ploua torențial, cu tunete și fulgere și nu este exclus să apară din nou grindina.

, miercuri, mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de averse, vânt şi descărcări electrice, valabile în judeţe din Transilvania, Maramureş, Moldova şi Muntenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în zone din judeţele Sibiu, Mureş, Prahova, Vaslui, Galaţi şi Vrancea, se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula peste 35 - 40 l/mp, intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

ANM precizează că, în ultimele ore, în zonele menţionate s-au acumulat deja cantităţi însemnate de precipitaţii. De asemenea, până la ora 16:30, va fi valabil un Cod galben de vreme instabilă în localităţi din judeţul Mureş. Astfel, sunt aşteptate frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20 - 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vremea 5 iunie - 1 iulie. ANM anunță când scăpăm de ploi... Imaginile dezastrului! Ploile și viiturile au făcut prăpăd în sute de localități din țară - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x