Ploi și grindină în județele în care nu e caniculă. ANM a emis un Cod roşu de averse şi vijelii

Meteorologii au emis un cod roşu de averse şi vijelii în mai multe județe din zona Moldova, în condițiile în care trei sferturi din țară se află sub avertizare de caniculă și disconfort termic.

ANM a emis un Cod roşu de averse şi vijelii în două județe din regiunea Moldovei

Zone din judeţele Bacău şi Neamţ se vor afla, în următoarea oră, sub o avertizare nowcasting Cod roşu de furtună, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cod roșu de ploi și vijelii în regiunea Moldovei

Conform prognozei de specialitate, în judeţul Bacău (localitatea Filipeşti) şi în judeţul Neamţ (localităţile: Trifeşti, Ion Creangă, Icuşeşti, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Moldoveni şi Făurei) se vor semnala averse cu caracter torenţial (ce vor depăşi 35 - 40 l/mp, grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică şi frecvente descărcări electrice.

De asemenea, va fi Cod portocaliu de furtună în judeţul Brăila (îndeosebi în: Măxineni, Salcia Tudor, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Siliştea, Scorţaru Nou şi Racoviţă). Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și:

Prognoza meteo: Canicula topește România! Capitala și 16 județe, sub cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de caniculă ce va afecta judeţe din sud şi sud-est, inclusiv Bucureştiul, pe parcursul întregii zile, precum şi un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabil până sâmbătă dimineaţa în peste jumătate din ţară.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri