Antena Căutare

ANM, prognoza METEO. Cum o să fie vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au anunțat prognoza meteo 15-28 octombrie 2018.  Vremea va fi frumoasă în următoarea săptămână pentru majoritatea zonelor, cu valori termice maxime de 23 - 24 grade Celsius, urmând ca temperaturile să scadă şi cu până la 10 grade în unele regiuni

Meteorologii au anunțat prognoza meteo 15-28 octombrie 2018. Vremea va fi frumoasă în următoarea săptămână pentru majoritatea zonelor, cu valori termice maxime de 23 - 24 grade Celsius, urmând ca temperaturile să scadă şi cu până la 10 grade în unele regiuni, în cel de-al doilea interval, potrivit prognozei meteo 15-28 octombrie 2018, făcută de ANM. Începând din 21 octombrie se vor semnala ploi.

Prognoza meteo. Vremea în Banat

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7...8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, iar media lor va fi de 8...9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia. Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Prognoza meteo. Vremea în Crişana

În intervalul 15…16 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne de 2…3 grade. În zilele următoare temperaturile maxime vor creşte semnificativ. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Maximele termice, în medie, pe întreaga regiune, vor fi de 14 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile vor începe să scadă uşor şi treptat. Astfel, de la valori medii maxime de 13…14 grade în primele zile, până la 10…11 grade la finalul intervalului.

Prognoza meteo. Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade. În perioada 21 - 24 octombrie, temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25 - 28 octombrie. Minimele vor creşte de la aproximativ două grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6 - 7 grade, în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3 - 4 grade în medie, în 23 octombrie. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a două grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 - 28 octombrie.

Prognoza meteo. Vremea în Maramureş

Pentru zona Maramureşului, prognoza de specialitate arată că, în primele zile ale intervalului, vremea va fi caracterizată de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, în medie urmând a se înregistra temperaturi maxime de 23 - 24 de grade, până în data de 19 octombrie. Din 20 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea temperaturii până spre medii regionale ale maximelor de 16 grade, în data de 22 octombrie, apoi spre 12 grade, în data de 24 octombrie.

Prognoza meteo. Vremea în Moldova

În Moldova, în primele trei zile, vremea va fi caldă, apoi va intra într-un proces de răcire ce va dura până pe data de 23 octombrie. Ulterior, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15 - 17 octombrie, vor fi temperaturi maxime de 23 - 24 de grade, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13 - 14 grade. Temperaturile minime vor fi, în general, în creştere pe parcursul primei săptămâni când vor avea valorii medii cuprinse între 6 şi 9 grade, dar vor scădea apoi spre 4 - 5 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 - 28 octombrie.

Prognoza meteo. Vremea în Muntenia

În Muntenia, în intervalul 15 - 20 octombrie, temperatura va avea valori diurne mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, urmând a se înregistra, în medie regională, maxime în jur de 23 de grade. Apoi, vremea se va răci, astfel că media temperaturii maxime va coborî treptat spre 16 grade în data de 24 octombrie, valoare ce va caracteriza şi perioada 25 - 28 octombrie. Minimele vor creşte de la valori medii de 6 - 7 grade, în data de 15 octombrie, până spre 8 - 9 grade, în medie, în data de 21 octombrie. Ulterior, acestea vor scădea, iar spre sfâşitul intervalului vor fi de 4 - 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 18, 20 şi 21 octombrie, precum şi în intervalul 23 - 28 octombrie.

Adevărul despre vremea capricioasă! De ce octombrie este cea mai secetoasă lună octombrie din ultimii 60 de ani... Vremea 17 octombrie. Când se strică vremea. Revin ploile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x