Antena Căutare

Avertizările meteo au fost prelungite până vineri. Temperaturile ajung la 40 de grade

Meteorologii avertizează că ziua de miercuri este caniculară, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu. În Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei şi sud-vestul Munteniei temperaturile ajung la 40 de grade. ANM a prelungit avertizarea de caniculă şi pentru ziua de vineri.

Avertizările meteo au fost prelungite până vineri. Temperaturile ajung la 40 de grade | Shutterstock

Meteorologii au prelungit avertizările de canizulă şi pentru ziua de vineri

Potrivit ANM, vineri, va fi cod galben în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei şi în nordul Olteniei.

Avertizările meteo au fost prelungite până vineri. Temperaturile ajung la 40 de grade

”Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală[, a transmis ANM.

Articolul continuă după reclamă

Sursa citată a precizat că va persista ca nicula şi în zilele următoare în vest, sud şi pe arii mai restrânse în centru şi est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat.

Vineri, va fi cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

”Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 20...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, a mai transmis ANM.

Potrivit ANM, miercuri, este cod galben de caniculă în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul şi sudul Munteniei.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade, potrivit news.ro.

De asemenea, este cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citește și: Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă în mai multe regiuni, inclusiv în București. Până când va ține valul de căldură

”Temperaturile maxime vor fi de 38...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24...25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

Şi joi va fi caniculă, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

”În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, arată ANM.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 s... Prognoza meteo 15 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x