Ce surprize ne mai pregăteşte VREMEA în următoarele trei zile. Meteorologii tocmai au făcut anunţul!

 

În vestul, nord-vestul şi nordul ţarii, zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în centru, vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte zone, vremea se încălzeşte treptat

Pe spaţii mici, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în Maramureş, se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp. Izolat, vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade.

Şi în Bucureşti, miercuri vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

JOI, în interiorului arcului carpatic și zona montană, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele de astăzi, vor fi înnorări temporar accentuate, ploi sub formă de aversă, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În restul teritoriului, vremea va continua să se încălzească, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales spre seară. Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în depresiuni și 32 de grade frecvent în sud şi sud-est, izolat şi 33 de grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. 15...17 grade dimineaţa şi 31...32 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții de averse, îndeosebi spre seară.

VINERI, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, dar și ușor instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate mai ales după-amiaza când, local, vor fi ploi sub formă de aversă, și cu caracter torențial, însoțite descărcări electrice, la munte, în centrul, estul și sud-estul țării și izolat în restul teritoriului. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină.

Vântul va avea intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade la Miercurea Ciuc și 32 de grade la Călăraşi, Brăila şi Tulcea, izolat şi 33 de grade în sud-est.

În Bucureşti, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, însă instabilă. Temporar înnorările vor fi acentuate și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineaţa, 17...19 grade iar temperatura maximă, în jur de 31 de grade. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe