Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Ciclon peste România! Urmează fenomene meteo periculoase

Vremea se schimbă radical în următoarele ore și meteorologii anunță că urmează să ne confruntăm cu fenomene meteo extreme. Un ciclon va traversa țara noastră. Ce anunță specialiștii?

Vremea se schimbă radical în următoarele ore și meteorologii anunță că urmează să ne confruntăm cu fenomene meteo extreme. Un ciclon va traversa țara noastră. Ce anunță specialiștii?

Meteorologii anunță că, începând de vineri seara, un alt ciclon va traversa teritoriul României, afectând în mod special jumătatea de sud a țării.

Potrivit specialiștilor, prognoza anunță cantități semnificative de precipitații și depuneri de polei, fenomen ce poate deveni periculos atât pentru șoferi cât și pentru pietoni.

Vremea se îmbunătățește abia săptămâna viitoare, când temperaturile mai cresc, iar precipitațiile se restrâng.

PROGNOZA METEO

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori, valabilă până sâmbătă după-amiaza, în 26 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, respectiv o informare de vânt, ploi şi polei în restul ţării, până duminică dimineaţa.

Conform prognozei, în intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 - 26 ianuarie, ora 14:00, va fi Cod galben în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde se vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor acumula cantităţi de 15 - 25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65 - 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

De asemenea, se va semnala polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei şi intensificări ale vântului.

În regiunile sudice şi sud-estice, temporar, vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 - 60 km/h şi izolat 70 km/h. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. Totodată, în nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20 - 30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpada.

Pe de altă parte, în intervalul 25 ianuarie, ora 12:00 - 27 ianuarie, ora 6:00, va fi în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului şi polei.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro