Antena Căutare

Furtuna violentă care a lovit Grecia, provocată de un ciclon mediteranean! Avertismentul lansat ANM: ”Mare atenție la litoralul românesc!”

Furtuna violentă care a lovit Grecia, în urma căreia șapte oameni, între care doi români, au murit și 100 au fost răniți a fost provocată de un ciclon mediteranean.

Furtuna violentă care a lovit Grecia, în urma căreia șapte oameni, între care doi români, au murit și 100 au fost răniți a fost provocată de un ciclon mediteranean.

Alina Șerban, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, a explicat cum s-a format furtuna violentă.

Potrivit specialistului ANM, acest ciclon mediteranean a afectat sudul Italiei şi s-a intensificat când a ajuns la greci pentru că a întâlnit temperaturi mai mari, de peste 35 de grade Celsius.

Citește și: Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit

Vântul care lovit în nordul Greciei a avut la rafală viteze de peste 90 de kilometri pe oră. Cantitățile de ploaie nu au fost foarte mari, însă au căzut repede, ceea ce a dus la efecte devastatoare.

”S-au format structuri supecelulare, ceea ce a dat vânt foarte puternic”, a declarat Alina Şerban.

Astfel de fenomene, spune meteorologul ANM, se pot prevedea cu foarte puțin timp înainte, prin avertizări nowcasting.

Citește și: ”Clipe de coșmar.”Cum s-a văzut furtuna din Halkidiki, Grecia, prin ochii românilor

Alina Şerban a precizat că ciclonul care a lovit Grecia a slăbit în intensitate, însă aceasta avertizeaz că un nou sistem se va dezvolta în weekend şi merge spre sud-estul Europei.

”Mare atenție la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai spus Alina Şerban, potrivit Observator.tv.

Accident în lanț: patru masini avariate! Care este cauza ciocnirii... Echipaje de pompieri din Timiş şi Arad caută un cioban care a sunat la 112, acuzând dureri de cap şi stare de leşin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x