Antena Căutare

CLIMA s-a schimbat definitiv! Specialiștii avertizează: Tornadele vor deveni un fenomen obișnuit în România

Lumea întreagă este lovită de cele mai grave fenomene meteo din istorie. În Ţara lui Moş Crăciun e arşită, iar în Japonia zeci de oameni au fost omorâţi de un val de căldură cum nu s-a mai pomenit în ultimii 35 de ani.

Lumea întreagă este lovită de cele mai grave fenomene meteo din istorie. În Ţara lui Moş Crăciun e arşită, iar în Japonia, zeci de oameni au fost omorâţi de un val de căldură cum nu s-a mai pomenit în ultimii 35 de ani.

România nu este ferită. Furtunile violente, seceta persistentă şi chiar tornadele vor deveni o obişnuinţă, avertizează specialiştii.

De mai bine de zece zile, răcoroasele ţări nordice sunt adevărate cuptoare. De zeci de ani nu au mai fost asemenea temperaturi. În Norvegia sau Finlanda, temperaturi peste 30,33 de grade, mai ridicate cu 10-15 grade decât ar fi normal pentru aceasta perioada a anului pt aceste tari

E cod portocaliu de caniculă în Suedia, Finlanda şi Norvegia. Sute de hectare de teren din Suedia au luat foc. Fumul a fost atât de gros, încât a putut fi văzut din spaţiu.

În timp ce nordul Peninsulei Scandinave se confruntă cu secetă extremă, Japonia care abia şi-a revenit după un potop devastator, se confruntă acum cu arşiţă.

În România, clima temperat-continentală devine o amintire.

Furtunile violente, inundaţiile devastatoare, seceta nimicitoare şi chiar şi tornadele vor deveni o normalitate.

Spaţiile verzi şi luciurile de apă din oraşe sunt tot mai puţine. În locul lor apar betoane, tot mai mult asfalt şi clădirilor aglomerate. Toate fac viaţa la oraş din ce în ce mai greu de suportat. În special, vara. Tot ce vedem în jur, construit, nu face altceva decât să intensifice temperatura şi să accentueze canicula şi disconfortul. Ca tuturor să ne fie mai uşor, într-un astfel de mediu, specialiştii spun că trebuie plantaţi mai mulţi copaci, pe clădiri să fie puse acoperişuri şi faţade verzi, iar asfaltul, înlocuit, pe cât posibil, cu pavaje permeabile şi şanţuri înconjurate cu verdeteaţă.

Dar România nu se grăbeşte să ia măsuri. Deşi previziunile specialiştilor sunt sumbre.

În România, vremea este la extreme. Urmează VAL DE CANICULĂ?... Noi ALERTE de la ANM: Este COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină. Când scăpăm de aceste fenomene meteo extreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x