Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de vremea rea în România, avertizare meteo pentru 17 județe

În luna decembrie, în România, vremea începe să se răcească semnificativ, iar ploile devin mai frecvente. Temperaturile scad în general sub pragul de ingheț, iar în unele regiuni ale țării se pot forma chiar depuneri de polei și zăpadă.

colaj foto cu vremea ploi
Alertă ANM! Cod galben de vremea rea în România, avertizare meteo pentru 17 județe | shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi abundente în 17 județe din Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Olteniei și din zona de munte, valabil de la ora 12:00, vineri, până la ora 12 sâmbătă.

Cod galben de ploi abundente, în 17 judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Olteniei şi din zona de munte

Județele afectate sunt: Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de vineri, de la ora 12.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, notează News.ro.

”În intervalul menţionat în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Olteniei şi local la munte, vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali 40...60 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe alocuri vor fi descărcări electrice”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo 16 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În municipiul București, cerul va avea înnorări temporare în acest interval, dar probabilitatea de ploaie va fi mai mare spre sfârșitul acestuia. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor fi între 8 și 10 grade în timpul zilei și între 2 și 4 grade în timpul nopții. Poate apărea ceață trecătoare în unele zone.

Citește și: Motivul pentru care bucureștenii nu au mai văzut soarele de peste 10 zile. Ce este fenomenul meteorologic care a acoperit Capitala

Prognoza meteo 16 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 17 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x