Antena Căutare

Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în România! În ce județe va fi potop, în următoarele ore

O avertizare de Cod galben de ploi torențiale și vijelii a fost emisă, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru următoarele ore, în câteva județe din țară.

Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în România! În ce județe va fi potop, în următoarele ore Galerie
Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în România! În ce județe va fi potop, în următoarele ore

Conform ANM, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în toate zonele de munte, precum şi în Transilvania şi sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi, izolat, 40 - 50 l/mp.

Judeţele vizate de noua avertizare Cod galben sunt Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor şi Arad.

Alertă meteo! Caniculă și ploi torențiale, în România! Zonele în care se anunță pârjol și rupere de nori, în următoarele zile

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în zonele deluroase din sudul şi estul ţării, precum şi în regiunile vestice, sud-vestice şi nordice.

Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în România! În ce județe va fi potop, în următoarele ore

Cod galben

Caniculă, în Capitală! Până la 35 de grade Celsius

Pe de altă parte, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze de până la 25 - 30 km/h. Temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade Celsius.

Alertă meteo! Caniculă și ploi torențiale, în România! Zonele în care se anunță pârjol și rupere de nori, în următoarele... Toamna vine mai devreme. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în intervalul 10-23 august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x