Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cod Galben de vreme rea în România: vânt puternic, ninsori și viscol! 15 județe, sub atenționare

Avertizare meteo Cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol pentru 15 județe ale țării! Ce anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Avertizare meteo Cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol pentru 15 județe ale țării!Ce anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol, la altitudini mari, valabilă în 15 judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, începând de miercuri dimineaţa.

CÂT ȚINE CODUL GALBEN. Conform prognozei, miercuri, 27 martie, în intervalul orar 6:00 - 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 - 75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 - 100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Cod Galben de vreme rea în România: vânt puternic, ninsori și viscol! 15 județe, sub atenționare

JUDEȚELE AFECTATE DE COD GALBEN. Judeţele aflate sub atenţionarea Cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Temporar, vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse, cu viteze de până la 45 - 55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei, trecător, vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare şi condiţii de polei, informează Agerpres.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă marţi.

Recomandari