Căutare Live

Cod portocaliu de ploi torențiale în România până pe 1 iunie. Zone afectate

Cod portocaliu de ploi torențiale în România până pe 1 iunie. Județele din țară aflată sub avertizare nowcasting cod portocaliu și cod galben de vreme severă, potrivit ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

cod portocaliu pana pe 1 iunie

Cod portocaliu de ploi torențiale în România până pe 1 iunie. Județele din țară aflată sub avertizare nowcasting cod portocaliu și cod galben de vreme severă, potrivit ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

Buletinul meteo a fost actualizat recent. Un nou cod portocaliu de ploi torențiale este în vigoare în România până sâmbătă, 1 iunie 2019.

Codul portocaliu în România vizează: ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată. Zonele din România afectate de codul portocaliu sunt: cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Pe lângă codul portocaliu de ploi torențiale, ANM a emis și cod galben de vreme instabilă, până pe 1 iunie 2019. Sunt anunțate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Citește și:

Papa Francisc în România. Cum va fi vremea în București, Șumuleu-Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu​

Curs valutar BNR 31 mai 2019. Cât scad astăzi euro și dolarul... Vremea 1 iunie 2019. Meteorologii anunță înnorori accentuate și averse cu caracter torențial...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri